Mieke_leestย 

Recensent: Mieke_leest

Heel aangenaam verrast door deze debuutroman, heb het met veel plezier gelezen.

De kans was groot dat geweest ik het boek niet had gelezen vanwege de kaft, die mij niet aanspreekt. En dat zou jammer geweest zijn, want het boek zelf is zo goed! De korte inhoud maakte mij heel nieuwsgierig, dus ik wilde het graag lezen. Wie is er nu niet benieuwd naar de reden waarom een moeder haar zoon gevangen houdt? 

Welke moeder die haar zoon zo graag ziet haalt het in haar hoofd om hem op te sluiten tot hij zelf kan vertellen waarom ze dat doet? Leen (Lenny) begrijpt er ook niets van. Terwijl hij opgesloten zit, haalt hij constant herinneringen op waardoor je een duidelijk beeld krijgt over wat er in het verleden allemaal gebeurd is en onder welke schuldgevoelens hij al het grootste deel van zijn leven gebukt gaat. Dat zijn niet de redenen waarom zijn moeder hem vasthoudt, want zij neemt hem niets kwalijk. Stukje bij beetje krijg je samen met Leen meer inzichten in zijn leven en weet hij op een gegeven moment zeker dat hij het antwoord heeft. Langer dan verwacht blijft hij opgesloten en raakt zijn moeder meer en meer verstrikt in de situatie die wat uit de hand begint te lopen. Raakt Leen uiteindelijk uit de kelder en hoe?
Benieuwd? Dan moet je ‘Moederliefde’ zeker lezen.

Ik weet niet of ik het boek zelf onder “thriller” zou laten vallen, maar zeker wel onder psychologische roman. Ik wilde echt weten waarom zijn moeder hem met de beste bedoelingen gevangen hield en dat kom je pas tegen het einde van het boek te weten. Ik wilde heel de tijd verder lezen!
Het verhaal heeft een open einde waardoor ik weer met vragen achterblijf ๐Ÿ˜…